Beleggings hypotheken

De Beleggingshypotheek.

De beleggingshypotheek is een van de meer populaire hypotheekvormen in Nederland en kent vele varianten. De twee meest voorkomende vormen van een beleggingshypotheek zijn:
1. De beleggingshypotheek met beleggingen in een kapitaal verzekering
2. De beleggingshypotheek met verpand effectendepot of beleggingsrekening.
De eerste vorm is eigenlijk een aflossingsvrije hypotheek met daarnaast een kapitaalverzekering. Gedurende de looptijd van de beleggingshypotheek wordt het spaarvermogen van de kapitaalverzekering belegd in effecten. Meestal gebeurt dit in beleggingsfondsen van de hypotheekaanbieder.
De tweede vorm beleggingshypotheek is wederom een aflossingsvrije hypotheek maar nu zit daaraan gekoppeld een verpand effectendepot of beleggingsrekening. In sommige varianten van deze beleggingshypotheek is het toegestaan dat het belegde vermogen wordt aangesproken voor het betalen van de maandlasten. Dit is dan alleen mogelijk als het rendement dit toelaat.
De beleggingshypotheek is een meer risicovolle hypotheek dan veel andere hypotheekvormen, omdat er geen zekerheid bestaat of u aan het einde van de looptijd voldoende kapitaal hebt opgebouwd om de hypotheekschuld af te lossen. Anderzijds kan een beleggingshypotheek ook een zeer voordelige hypotheek zijn als het rendement over de beleggingen hoog is. Veel hypotheekverstrekkers en consumenten gaan er dan ook van uit dat het rendement op een beleggingshypotheek gemiddeld hoger is dan het rendement op andere hypotheekvormen, waardoor de kosten dus lager zijn. De beleggingshypotheek wordt ook nog wel eens gecombineerd met een andere hypotheekvorm om bijvoorbeeld het risico te verkleinen. Dit maakt een beleggingshypotheek dan ook weer tot een van de meer gecompliceerde hypotheekvormen.
Er zijn vele mogelijkheden en er zijn vele hypotheekverstrekkers die een beleggingshypotheek aanbieden. Het grote voordeel is dat er veel mogelijk is bij beleggingshypotheken. Wij hebben een aantal van deze beleggingshypotheken met elkaar vergeleken en hebben voor u alvast wat tips op een rijtje gezet. Doe hier dus uw voordeel mee en vind de goedkoopste beleggingshypotheek die voldoet aan uw wensen.

hypotheek berekenenBeleggingshypotheek Tips.

 • Is de beleggingshypotheek de meest geschikte hypotheek voor u?
  Dat is denken wij de eerste vraag die u uzelf moet stellen, is de beleggingshypotheek wel geschikt voor mij. Wilt u wel aflossen, en zo ja wilt u de zekerheid dat u op het einde van de looptijd ook alles hebt afgelost? Raakt u snel in paniek als de beurskoersen plotseling sterk dalen? Allemaal vragen die u alleen kunt beantwoorden.
  Er is niemand die de exacte koersen over 30 jaar kan voorspellen. Daarom wordt er bij een beleggingshypotheek uitgegaan van een gemiddeld rendement. Over 30 jaar gezien zullen er dus waarschijnlijk wel meerdere koersdalingen en koersstijgingen gaan plaatsvinden. Verder bieden veel aanbieders van de beleggingshypotheek de mogelijkheid om het risico van een plotselinge koersdaling aan het einde van de looptijd te verkleinen. Dit door bijvoorbeeld de laatste jaren van de looptijd het geld te beleggen in minder risicovolle fondsen of bieden nog andere mogelijkheden om een daling in de laatste jaren af te vangen. Maar al met al blijft het toch speculeren.
 • Vraag meerdere offertes op.
  Er bestaan wel degelijk grote verschillen tussen de verschillende beleggingshypotheken. Zowel in kosten, rente als verwacht rendement. Vraag dus meerdere offertes op bij verschillende hypotheekverstrekkers. Probeer ook te variëren in het type hypotheekverstrekker. Vraag offertes op bij zowel de grote en bekende hypotheekverstrekkers als bij de kleinere en misschien minder bekende hypotheekverstrekkers. U zult zelf tot de conclusie komen dat er grote verschillen zitten in de geoffreerde beleggingshypotheken.
 • Vergelijk verschillende hypotheekoffertes.
  Het vergelijken van beleggingshypotheken is soms een lastige klus. Toch is het van belang u te verdiepen in de materie. Vergelijk bijvoorbeeld eens op effectieve rente en vergelijk eens op basis van het voorgespiegelde rendement van de belegging. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat u uiteindelijk moet gaan betalen.
 • Laat u niet misleiden.
  Bij een beleggingshypotheek wordt er bepaald, aan de hand van een bepaald rendement over uw beleggingen, hoe u minimaal tot een bepaald bedrag moet komen dat straks uiteindelijk uw hypotheekschuld moet gaan aflossen. De hoogte van dit rendement kan variëren per hypotheekverstrekker. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woning, het NHG, stelt dat dit rendement niet hoger dan op 8% mag worden gesteld. Veel aanbieders van de beleggings hypotheek hebben deze norm overgenomen of zelfs nog aangescherpt. Er kunnen toch altijd nog hypotheekaanbieders zijn die zich niet aan deze normering houden en u een veel gunstiger rendement voorspiegelen waardoor het lijkt alsof u minder hoeft in te leggen en dus zogenaamd goedkoper uit bent. Let hier wel op bij het bepalen van welke beleggingshypotheek het goedkoopste is voor u.
 • Beleggingskosten.
  Bij een beleggingshypotheek spelen de beleggingsfondsen een belangrijke rol in de hoogte van uw uiteindelijke resultaat. De kosten van de beheerder van het fonds gaan uiteindelijk nog af van dit resultaat. Deze kosten variëren sterk per beleggingsfonds en bedragen meestal ergens tussen de één en meerdere procenten. Deze kosten kunnen dus een behoorlijke stempel drukken op de opbrengsten uit uw beleggingshypotheek. Zorg ervoor dat u bij het vergelijken van de verschillende beleggingshypotheken ook naar deze kosten kijkt.

 

Beleggingshypotheek berekenen.

Wilt u eens uw maximale beleggingshypotheek berekenen of wilt u meer informatie over beleggingshypotheken ontvangen? Laat u dan eens vrijblijvend voorlichten door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een aantal hypotheekadviseurs kunnen u direct al online via hun eigen website verder helpen en zullen zij voor het eerste gesprek of kennismakingsgesprek ook geen kosten in rekening brengen.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.