Duurzame hypotheken

Duurzame hypotheek.

De duurzame hypotheek is een voordelige hypotheekvorm waarbij het duurzame aspect voorop staat.
Het is voor deze hypotheek niet van belang of uw eigen woning duurzaam is gebouwd of duurzaam wordt verbouwd.
Bij een duurzame hypotheek draait het om de beleggingsfondsen waarin wordt geïnvesteerd om de aflossing bij elkaar te sparen of te beleggen. Bij niet duurzame hypotheken blijkt regelmatig dat de premie die wordt betaald voor de aflossing van uw hypotheek, terecht kan komen in sectoren zoals wapenindustrie en kinderarbeid. Dit zijn beleggingsdoelen waar u vooraf waarschijnlijk niet over na heeft gedacht en vaak ook zelf niet voor zou kiezen. Bij een duurzame hypotheek gebeurt dit niet. Hier wordt er alleen geld geïnvesteerd in duurzame beleggingsdoelen.
De veronderstelling dat groen en duurzaam ten koste gaat van een lage rente is een misvatting. Historisch gezien is gebleken dat de duurzame fondsen en investeringen het uitstekend doen, waardoor de verschillende hypotheekverstrekkers dan ook zeer scherpe en lage rente tarieven rekenen voor een duurzame hypotheek.
Duurzame hypotheken zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo hebt u de keuze uit een:
- duurzame spaarhypotheek
- duurzame beleggingshypotheek
- duurzame aflossingsvrije hypotheek
- en combinaties van deze vormen.
De kenmerken en voorwaarden voor deze duurzame hypotheekvormen zijn nagenoeg gelijk aan die van de niet duurzame hypotheekvormen, met als grote verschil het al dan niet duurzame investeringsdoel.
Net als bij de reguliere hypotheken is het ook bij duurzame hypotheken van belang om eens een aantal aanbieders met elkaar te vergelijken voor u overgaat tot het afsluiten van een duurzame hypotheek. Er bestaan namelijk aanzienlijke verschillen tussen de verschillende duurzame hypotheken. De verschillen zitten niet alleen in de mate van duurzaamheid en investeringen, maar ook in voorwaarden en hypotheekrente. Hoewel de rentetarieven voor duurzame hypotheken tot de laagste hypotheekrentes gerekend kunnen worden bestaan er toch nog grote verschillen tussen de onderlinge hypotheekverstrekkers en duurzame hypotheekvormen.
Voor meer tips over duurzame hypotheken verwijzen wij u graag naar de betreffende hypotheekvorm (aflossingsvrije hypotheek, beleggingshypotheek of spaarhypotheek) waarvoor u een duurzame hypotheek wilt afsluiten.

hypotheek berekenenDuurzame hypotheken vergelijken.

De duurzame hypotheek wordt nog wel eens verward met de groene of klimaat hypotheek. Wij hebben daarom eens deze verschillende hypotheekvormen met elkaar vergeleken. In onderstaand overzicht hebben wij getracht om de verschillen tussen deze groene en duurzame hypotheken voor u op een rijtje te zetten.

Duurzame hypotheek berekenen.

Wilt u graag eens uw maximale duurzame hypotheek berekenen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een duurzame hypotheek ontvangen? Laat u dan eens vrijblijvend voorlichten door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een aantal hypotheekadviseurs kunnen u direct al online via hun eigen website verder helpen en zullen zij voor het eerste gesprek of kennismakingsgesprek ook geen kosten in rekening brengen.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.