Klimaathypotheken

Klimaathypotheek.

De klimaathypotheek is een voordelige hypotheek waarbij u op twee gebieden geld kunt besparen.
U betaalt namelijk een lage rente over de klimaathypotheek en bespaart geld door een lagere energierekening.
Met een klimaathypotheek kunt u namelijk geld lenen tegen een lage rente voor het duurzaam bouwen of verbouwen van de eigen woning. De rentekorting is vaak iets lager dan bij een groene hypotheek, maar er worden dan ook niet zoveel eisen en voorwaarden gesteld als bij de groene hypotheek.
Verder kent de klimaathypotheek ook minder financiƫle beperkingen. Zo kunt u met een klimaathypotheek dus een fikse rente korting krijgen op de hypotheekrente. Deze korting bedraagt meestal rond de 1% en krijgt u over het deel dat u daadwerkelijk aanwendt voor energie zuinige maatregelen en investeringen. Onder energiezuinige maatregelen vallen eigenlijk alle investeringen die u doet ten aanzien van bijvoorbeeld:
- dubbel glas,
- cv ketel,
- zonneboiler,
- zonnepanelen en zonnecollectoren,,
- dakisolatie en overige isolatie,
- overige energiebesparende investeringen en energiesparende maatregelen.
Zoals gezegd worden er aan om voor de klimaathypotheek in aanmerking te komen wel een aantal eisen gesteld maar deze liggen vrij laag. Eigenlijk bepaald iedere hypotheekverstrekker zelf aan welke eisen u zou moeten voldoen. Vaak gebeurt de beoordeling van de milieuvriendelijke investering op basis van een energieprestatie advies en/of energieprestatie certificaat (EPC).
Is uw nieuwbouwwoning duurzaam gebouwd of bent u van plan een milieuvriendelijke verbouwing uit te voeren dan kan een klimaathypotheek dus voor u uitermate geschikt zijn. Er zijn inmiddels meerdere kredietverstrekkers die een klimaat hypotheek aanbieden en wij verwachten dat dit aantal nog verder zal toenemen. Het principe is populair en kan een forse besparing opleveren van zowel hypotheeklasten als energielasten.
Voor u echter overgaat tot het afsluiten van een klimaathypotheek is het verstandig om eerst eens een aantal hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken.
De verschillen tussen de diverse klimaathypotheken zijn zowel op het gebied van voorwaarden als hypotheekrente aanzienlijk.
Wij hebben een aantal hypotheekaanbieders met elkaar vergeleken en zagen al snel een hypotheekrente verschil van enkele procenten. Dit betekent dat u met een rentekorting van 1% op een dure klimaathypotheek toch nog duurder uit bent dan u met een reguliere hypotheek zou zijn. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat u met de goedkoopste klimaathypotheek weldegelijk veel goedkoper uit kunt zijn en veel geld kunt besparen.
Zoals bij iedere hypotheekvorm geldt er ook bij een klimaathypotheek dat u zich niet alleen moet blindstaren op de lage rente. Juist ook de voorwaarden zijn hier van belang. Over welke investeringen krijgt u de korting over de rente. Over welke periode geldt de rentekorting. Wordt er een boete gerekend als u voortijdig wilt aflossen of oversluiten. Zo zijn er nog wel meer zaken waar u op zou moeten letten bij het afsluiten van een klimaathypotheek. Het opvragen van meerdere offertes kan dan ook zeker geen kwaad. Een offerte is bijna altijd gratis en vrijblijvend en als u meerdere offertes in huis hebt kunt u ook makkelijker vergelijken.

hypotheek berekenenKlimaathypotheken vergelijken.

De klimaathypotheek wordt nog wel eens vergeleken met groene en duurzame hypotheken. Hoewel het milieu en duurzaamheid centraal staan, bestaan er wel degelijk grote verschillen tussen deze verschillende hypotheekvormen. Wij hebben hier dan ook getracht al deze hypotheken te verduidelijken en hebben een aantal belangrijke kenmerken voor u in onderstaand overzicht verwerkt.

Klimaathypotheek berekenen.

Heeft u nog vragen over klimaathypotheken of wilt u misschien eens berekenen hoe hoog de maximale klimaathypotheek is die u kunt afsluiten? Laat u dan eens vrijblijvend voorlichten door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een aantal hypotheekadviseurs kunnen u direct al online via hun eigen website verder helpen en zullen zij voor het eerste gesprek of kennismakingsgesprek ook geen kosten in rekening brengen.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.