Hypotheeknieuws

Aflossen hypotheek populair.

Het aflossen van de hypotheek wordt steeds populairder. Halverwege vorig jaar spaarde nog ongeveer de helft van de huizenbezitters voor hun hypotheek maar dit percentage is inmiddels opgelopen naar 61 procent. Deels is deze stijging te verklaren door de gewijzigde regelgeving die sinds het derde kwartaal van 2011 voor hypotheken geldt. Volgens deze nieuwe hypotheek richtlijnen mogen hypotheken een maximaal aflossingsvrij deel ter hoogte van 50% van de totale hypotheeksom bevatten. De rest moet dus afgelost worden.
Toch lijkt er niet alleen bij het afsluiten van nieuwe hypotheken steeds meer afgelost te worden. Ook op bestaande hypotheken wordt steeds vaker afgelost. Het gaat hier om zogenoemde extra aflossingen die boetevrij gedaan kunnen worden.
Huizenbezitters zien de huizenprijs langzaam maar gestaag dalen en zien steeds vaker het belang van extra aflossing in. Ook de meeste banken juichen extra aflossingen toe. Gezien de sombere verwachtingen voor de woningmarkt in 2012 en de opnieuw opgelaaide discussie over de beperking van de hypotheekrente aftrek zal het (extra) aflossen van de hypotheek voorlopig nog wel populair blijven.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.