Woonakkoord 2013

Afspraken Woonakkoord 2013

Onlangs hebben de maatregelen voor de woningmarkt, ook wel woonakkoord 2013 genoemd, een meerderheid in de Eerste Kamer gekregen en zijn daarmee definitief geworden. Hier hebben wij de belangrijkste afspraken en gevolgen van dit woonakkoord voor zowel huurders als huiseigenaren onder elkaar gezet:
- Huurstijging: huren stijgen geen 9 procent, maar zullen maximaal 6,5 procent stijgen.
- Huurverlaging: huurders die er in inkomsten op achteruit gaan, kunnen onder bepaalde omstandigheden voor huurverlaging in aanmerking komen.
- Verhuurdersheffing: De verhuurdersheffing die in juli al was overeengekomen, wordt lager dan aanvankelijk de bedoeling was. De heffing zal namelijk met 400 miljoen euro dalen van 2,1 naar 1,7 miljard euro.
- BTW verlaging: de verlaging van de btw op renovaties en verbouwingen van 21 naar 6% zal verlengd worden tot eind 2014.
- Hypotheekrenteaftrek: de duur van de hypotheekrenteaftrek blijft gehandhaafd op maximaal 30 jaar.
- Aflossingsvrije hypothecaire lening: huizenkopers krijgen de mogelijkheid een tweede lening af te sluiten welke niet hoger mag zijn dan de helft van de waarde van de koopwoning. De aflossingstermijn voor deze tweede lening mag langer dan 30 jaar bedragen tot een maximum van 35 jaar, maar de rente die over deze tweede lening moet worden betaald kan niet worden afgetrokken van de belasting. U ontvangt over deze tweede lening dus geen hypotheekrenteaftrek.
Een aantal van deze afspraken waren al eerder dit jaar bekend geworden. Het woonakkoord 2013 is uiteindelijk tot stand gekomen door steun van de regeringspartijen VVD en PvdA en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

18 december 2013

hypotheek berekenen 

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.