Hypotheeknieuws

Besparen met oversluiten.

Veel consumenten zien op tegen het moment dat de rentevaste periode van hun hypotheek zal passeren en zij een nieuw voorstel van hun bank tegemoet kunnen zien. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door de nieuwe regelgeving voor hypotheekverstrekking, waardoor overstappen lastiger geworden zou zijn en alle verhalen die de ronde doen dat bestaande klanten vaak een hogere rente moeten betalen voor een verlenging dan nieuwe klanten moeten betalen voor een nieuwe hypotheek.
Toch zijn deze verhalen vaak niet volledig de waarheid. Oversluiten biedt u namelijk ook kansen. Om te beginnen is het overstappen naar een andere hypotheekverstrekker geregeld in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Hierin staat beschreven dat de nieuwe bank/hypotheekvertrekker u onder gelijke voorwaarden moet accepteren als waartegen de bestaande hypotheek is afgesloten. Het feit dat u niet kunt overstappen is hiermee achterhaald. U kunt dus weldegelijk overstappen als u dat wilt. De tweede reden dat banken bestaande klanten een hogere rente vragen dan nieuwe klanten kan ook in uw voordeel werken.
Vraag eens een vrijblijvende offerte bij een paar andere hypotheekverstrekkers voordat u akkoord gaat met het voorstel van uw eigen hypotheekverstrekker. Dit blijkt echter voor veel consumenten een grote drempel te zijn. Veel consumenten hebben namelijk geen zin in al deze gesprekken en willen het gewoon geregeld hebben.
Ook hiervoor zijn verschillende oplossingen. Zo kunt bijvoorbeeld bij een onafhankelijke hypotheekrente vergelijkingssite zoals Rentetotaal.nl online offertes vergelijken van meer dan 20 hypotheekverstrekkers en ziet u ogenblikkelijk wat voor u de voordeligste hypotheek is. Zij vergelijken offertes zonder dat u contact met de verschillende hypotheekverstrekkers hoeft op te nemen. Zij zullen echter vast niet de enige zijn, maar zijn wel één van de weinigen die wij hebben kunnen vinden die geheel onafhankelijk vergelijken. Ook kunt u hier bij een hypotheekverlenging eenvoudig het hypotheekvoorstel van uw bank vergelijken met andere banken en kunt u eenvoudig zelf berekenen waar u het voordeligst uw hypotheek kunt oversluiten.
Of u nu gebruik maakt van de uitkomsten van deze services of niet, het kan u allicht helpen om inzicht te krijgen wat er momenteel mogelijk is en of het voorstel van uw huidige bank concurrerend is. Zo ziet u maar dat het verlengen of oversluiten van uw hypotheek u ook kansen biedt en u misschien zelfs wel geld kan besparen.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.