Hypotheeknieuws

Comeback lineaire en annuiteiten hypotheek.

De annuïteiten hypotheek en lineaire hypotheek lijken weer een comeback te maken. Deze hypotheekvormen waren de afgelopen jaren minder populair geworden omdat zij fiscaal gezien vaak niet de meest gunstige hypotheekvorm waren.
Nu er echter door verschillende politieke partijen openlijk gesproken wordt over de beperking van de hypotheekrente aftrek lijken deze hypotheken een nieuw leven ingeblazen te worden. Zowel de lineaire hypotheek als de annuïteiten hypotheek zou bij een beperking of zelfs afschaffing van de hypotheekrente aftrek zelfs wel tot de meest voordelige hypotheken kunnen uitgroeien.
Bij een lineaire hypotheek worden uw bruto lasten lager naarmate de looptijd verstrijkt. Dit komt omdat u alleen rente betaald over het nog niet afgeloste hypotheekdeel. De renteaftrek daalt dus net als de maandlasten.
Met een annuiteiten hypotheek betaalt u in het begin van de looptijd veel rente en lost u weinig af. Naarmate de looptijd vordert betaald u steeds minder rente en meer aflossing. Dit heeft invloed op de netto lasten, deze zijn in het begin het laagst en nemen toe naarmate de looptijd verstrekt.
Bij een eventuele gedeeltelijke of volledige afschaffing van de hypotheekrenteaftrek kunnen deze hypotheken dus weer een belangrijke rol gaan spelen op de hypotheekmarkt. Een aantal banken en hypotheekverstrekkers bereiden zich al voor op de comeback van de annuïteiten hypotheek en lineaire hypotheek en brengen deze hypotheekvormen opnieuw onder de aandacht.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.