Inzage woninggegevens

Eenvoudig inzien woninggegevens

Het wordt steeds eenvoudiger om woninggegevens op te vragen. Zo kunt u tegenwoordig eenvoudig online de verkoopprijs of hypotheek die op een huis is afgesloten opvragen. Deze gegevens werden voorheen alleen opgevraagd door makelaars en banken maar zijn nu ook voor consumenten eenvoudig online op te vragen. Behalve hypotheek en prijs zijn ook gegevens als informatie over gemeentelijke WOZ taxaties, type van de woning en de inhoud inzichtelijk.
Deze gegevens van gemeente en kadaster worden sinds kort door een aantal bedrijven gekocht en vervolgens online beschikbaar gesteld. Of dit een goede ontwikkeling is valt nog maar te bezien. Behalve de nuttige toepassingen die deze informatie kan bieden zal er aan deze informatievoorziening ongetwijfeld ook een keerzijde aan zitten. Zo kunt u uit nieuwsgierigheid de hypotheekschuld van uw buurman opvragen of de waarde van de woning van u collega checken. De gegevens van uw koopwoning en hypotheek liggen nu dus bijna letterlijk op straat.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.