Hypotheeknieuws

Goedkope hypotheek tweede huis buitenland.

Consumenten die een hypotheek willen afsluiten voor een tweede huis in het buitenland kunnen hun hypotheek vaak goedkoper in het buitenland afsluiten dan in Nederland.
De rente verschillen tussen de goedkoopste hypotheek voor een tweede huis zijn in Nederland vaak zo maar een procent hoger dan wanneer deze hypotheek in het buitenland zou worden afgesloten.
Het grote verschil in deze rente lijkt te zitten in de marges die de Nederlandse hypotheekverstrekkers rekenen ten opzichte van de banken in het buitenland.
De basis rentetarieven liggen in alle eurolanden, na het invoeren van de Euro, immers gelijk.
Ook de maximale hypotheek die u kunt afsluiten voor uw tweede huis in het buitenland kan per bank en land sterk verschillen. Nederlandse banken lijken, op enkele uitzonderingen na, misschien ook niet meer zo geïnteresseerd in hypotheken voor huizen in het buitenland. Het kost waarschijnlijk meer energie en dus geld dan een gelijke hypotheek voor een huis in Nederland. Het gevolg hiervan is dat er steeds meer buitenlandse banken zoals o.a. Belgische banken, Duitse banken, Franse banken en Spaanse banken deze hypotheekverstrekking wel graag voor hun rekening willen nemen.
Daar waar Nederlanders voor het afsluiten van een hypotheek voor hun tweede huis in het buitenland voorheen uitsluitend een offerte lieten opmaken door een Nederlandse bank. Lijkt het nu verstandig om ook eens in het buitenland een hypotheekofferte op te vragen en deze verschillen eens zelf te vergelijken.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.