Hypotheeknieuws: hypotheekrente daling

Hypotheekrente gedaald in 2012

De gemiddelde hypotheekrente voor nieuwe hypotheken is de afgelopen 5 maanden met ongeveer 0,2 procent gedaald. Vooral voor hypotheken met relatief korte rente vaste periode (tot 5 jaar) was de rente daling duidelijk zichtbaar. Dit blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).
Opvallend is dat de gemiddelde rente voor hypotheken met een rentevaste periode van 5 jaar het meest profiteerden van een lage rente. Zowel de kortere als de langere rentevaste periodes lieten ook een rentedaling zien maar niet zo'n sterke daling als de hypotheekrente hypotheken met een rentevaste periode van 5 jaar. De belangrijkste reden voor de rentedaling is de rente daling op de geld- en kapitaalmarkt. De gemiddelde hypotheekrente in Nederland kwam volgens DNB in mei uit op 4,33 procent en dat is 0,21 procent lager dan de gemiddelde hypotheekrente van 4,54 procent aan het begin van 2012.
Waar nieuwe hypotheken misschien een stukje goedkoper werden heeft de daling van de rente op de geld- en kapitaalmarkt ook een keerzijde. Zo daalde de spaarrente minstens even hard mee en zagen de meeste pensioenfondsen hun dekkingsgraad ook verder slinken. Voor consumenten die een nieuwe hypotheek willen afsluiten of hun hypotheek moeten verlengen is de rentedaling in ieder geval goed nieuws.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.