Hypotheeknieuws

Hypotheekschulden lopen op.

Het aantal huizenbezitters dat de hypotheeklasten niet meer kan opbrengen zal de komende tijd sterk stijgen. Dit is tenminste de verwachting van de Nederlandse banken. Er wordt zelfs gevreesd voor een verdubbeling van het aantal gezinnen dat de hypotheeklast straks niet meer kan opbrengen.
Momenteel zijn er circa 15000 gezinnen met een hypotheek betalingsachterstand van langer dan drie maanden, maar als de verachting van de banken uitkomt zou dit betekenen dat straks meer dan 30.000 gezinnen in de problemen komen.
De grootste problemen zouden zich voordoen bij gezinnen met twee huizen. Meestal gaat het hier om gezinnen die al verhuisd waren en hun vorige huis nog niet verkocht hadden of om gezinnen die een nieuwbouwwoning gekocht hadden en uiteindelijk hun oude huis niet kwijt raakten.
Als gevolg van deze betalingsachterstanden rekenen de geldverstrekkers op een verlies dat kan oplopen tot boven de miljard euro. Een aantal banken hebben inmiddels dan ook maatregelen genomen om deze risico┬┤s te verkleinen.
Inmiddels hebben veel banken en andere hypotheekverstrekkers, behalve de risico opslag op hypotheken, nu ook de regels voor een overbruggingshypotheek aangescherpt. Dit zou veel gezinnen moeten dwingen hun oude huis eerst te verkopen voor zij tot de aanschaf van een nieuwe woning overgaan.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.