Hypotheeknieuws

De hypotheek van 2010

Het hypotheekproduct van het jaar 2010 is geworden ... de Starters Renteregeling. De bezoekers van het Hypotheken Event mogen jaarlijks het hypotheekproduct van het jaar kiezen en dit jaar is dat dus de Starters Renteregeling geworden.
De Starters Renteregeling is een hypotheek die is ontwikkeld door Eigen Huis Hypotheekservice en Social Finance, waarbij de FBTO als hypotheekverstrekker optreed. Deze hypotheekvorm is zoals de naam het al zegt speciaal ontwikkeld voor starters op de woningmarkt. Het bijzondere aan deze hypotheek van het jaar is dat starters op de hypotheekmarkt met deze hypotheekvorm extra geholpen worden bij het financieren van een koopwoning. Zij zullen namelijk de eerste 10 jaar een korting op de hypotheekrente ontvangen van maar liefst 20%. Deze korting op de hypotheekrente zal worden voorgeschoten en moet uiteindelijk aan het einde van de looptijd worden terugbetaald. Met de Nederlandse belastingdienst is overeengekomen dat meer dan 98% van de voorgeschoten hypotheekrente mag worden afgetrokken. Voor de aanvragers geldt een afwijkende NHG inkomenstoets, waardoor er bij de Starters Renteregeling hypotheek maximaal 62,5% van de hypotheeksom aflossingsvrij kan worden geleend.
Via Social Finance, dat is opgericht door verschillende woningcorporaties, kunnen starters gebruik maken van deze hypotheek regeling. De Eigenhuis hypotheekservice, een onderdeel van de Vereniging Eigen Huis, zal vervolgens de advisering van de starters op zich nemen en FBTO zal uiteindelijk als hypotheekverstrekker optreden. De winnende hypotheek van het jaar 2010 is dus eigenlijk een hypotheekproduct dat ontwikkeld is door een samenwerking van verschillende partijen.
Andere genomineerden voor de titel ‘hypotheek van het jaar’ waren Hypotrust (Zeker Weten Hypotheek), ING (Rentepauze) en Obvion (Budgetplanner).

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.