Hypotheeknieuws

Hypotheek zonder provisie.

Er is onlangs een nieuwe hypotheek op de markt gebracht waarbij er geen provisie berekend wordt. De tussenpersoon ontvangt in dit geval dus geen vergoeding van de hypotheekverstrekker voor het afsluiten van een hypotheek. Het idee achter deze nieuwe hypotheek is dat de provisie vervangen wordt door een beloning die de tussenpersoon en de consument samen overeenkomen.
Naar ons weten is Obvion het eerste hypotheekbedrijf dat deze nieuwe hypotheek zonder provisie, naast de bestaande hypotheken, aanbiedt.
Obvion lijkt met deze provisieloze hypotheek te zijn ingesprongen op de behoefte van de consument.
Een onderzoek uit 2009 van de AFM heeft uitgewezen dat bijna de helft van de mensen dat een hypotheek wil afsluiten, liever een vooraf vastgesteld bedrag te betaalt dan een meestal ondoorzichtige vergoeding als provisie wil betalen. De vergoeding die voor het hypotheekadvies betaald zal worden is bij deze hypotheek een stuk helderder dan dit bij de standaard provisie methode het geval is. Het advies kan op deze wijze ook niet beïnvloed worden door de hoogte van de provisie dat de verschillende hypotheekverstrekkers aanbieden.
Al met al dus een doorzichtige en heldere constructie, waarbij u vooraf weet waar u aan toe bent.
Als deze hypotheek zonder provisie een succes zal blijken zullen andere hypotheekverstrekkers ook ongetwijfeld met soort gelijke producten gaan komen. Wij kunnen dit dan ook alleen maar aanmoedigen en zien deze hypotheeklijn dan ook als een stapje in de goede richting op weg naar meer heldere en duidelijke financiële producten.
.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.