Regels meefinancieren restschuld

Restschuld hypotheek meefinancieren

Doordat er steeds meer woningen in Nederland onder water staan blijven steeds meer consumenten na de verkoop van hun woning achter met een restschuld. Wanneer zij een nieuwe hypotheek willen afsluiten kan deze restschuld een belemmering vormen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Er zijn in Nederland namelijk nog een groot aantal hypotheekverstrekkers die ook in het geval van een restschuld nog de mogelijkheid bieden om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Bij het afsluiten van de hypotheek moet dan wel vaak aan extra regels worden voldaan. Zo stellen een aantal banken, buiten de standaard acceptatie eisen, de eis dat de nieuwe hypotheek in 10 jaar worden afgelost tot 105 procent van de marktwaarde van de nieuwe woning.
In het geval dat u een hypotheek met NHG wilt afsluiten, welke door het meefinancieren van de restschuld meer dan 105 procent van de marktwaarde van het nieuwe huis zal bedragen, dan wordt de rente op deze lening wel hoger dan wanneer u de restschuld niet zou hebben meegefinancierd. Dit komt omdat de hypotheek dan niet meer in zijn geheel onder de NHG valt. Om consumenten met een restschuld tegemoet te komen heeft de overheid het mogelijk gemaakt dat, onder bepaalde voorwaarden, de restschuld gedurende 10 jaar aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Hoewel veel consumenten die met een restschuld een hypotheek willen afsluiten wel aan wat extra regels moeten voldoen, blijkt het dus toch mogelijk om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Een hypotheekadviseur kan u mogelijk meer vertellen aan welke extra voorwaarden u zou moeten voldoen en waar u het voordeligst een nieuwe hypotheek na restschuld kunt afsluiten.

17 september 2013

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.