Hypotheeknieuws

Toetsrente hypotheken

De AFM zal vanaf juli dit jaar de toetsrente voor hypotheken gaan publiceren. Op dit moment wordt deze rente nog ieder kwartaal bekendgemaakt door de NVB, maar door een nieuwe wettelijke regeling zal de AFM deze toetsrente voor hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar en korter nu ieder kwartaal gaan publiceren.
De toetsrente voor hypotheken wordt gebaseerd op de gemiddelde hypotheekrente van een aantal grote hypotheekverstrekkers in Nederlanden, maar bedraagt altijd minimaal 5 procent. Wanneer de werkelijke hypotheekrente hoger is dan de door de AFM gepubliceerde toetsrente, dan wordt er gerekend met de werkelijke rente.
Het doel van deze toetsrente is om te voorkomen na afloop van de rentevaste periode consumenten in de financiƫle problemen kunnen komen door rente stijgingen. Banken dienen deze toetsrente dan ook te gebruiken bij de bepaling of het afsluiten van een hypotheek wel verantwoord is.
Uiterlijk veertien dagen voor aanvang van het nieuwe kwartaal publiceert de AFM de nieuwe toetsrente op haar website.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.