Hypotheeknieuws

Uitkeringsvoorwaarden hypotheek versoepeld

De staatssecretaris van Financiën heeft onlangs de uitkeringsvoorwaarden versoepeld van de Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), Spaarrekening Eigen Woning (SEW) en het Beleggingsrecht Eigen Woning (BEW). Om voor een vrijgestelde uitkering in aanmerking te komen moet namelijk aan de 15-/20-jaarseis KEW, SEW en BEW worden voldaan. De staatssecretaris heeft nu een uitzondering op deze regel gemaakt. Het gaat hier wel om situaties waarbij er vaak sprake is van moeilijke financiële omstandigheden zoals:
- echtscheiding of beëindiging van fiscaal partnerschap;
- de verkoopprijs van de vorige woning is onvoldoende om de desbetreffende eigenwoning schuld volledig af te lossen;
- de belastingplichtige maakt gebruik van een vorm van schuldhulpverlening.
Als aan een van deze voorwaarden wordt voldaan dan is het aantal jaren premie of inleg niet meer relevant en kan er een vrijstelling van € 157.000 (2013) van toepassing zijn. Let wel op dat er dan alleen niet meer aan de 15/20 jaars eis hoeft te worden voldaan. Andere eisen als de bandbreedte eis blijven wel van kracht.
Met het geld dat op deze wijze vrij komt moet uiteindelijk wel de eigenwoning schuld zoveel mogelijk worden afgelost. Als u van deze faciliteit gebruik wilt maken moet u aan zijn bank of verzekeraar aannemelijk maken dat één van de bovengenoemde situaties op u van toepassing is.
Met deze versoepeling van de regels hoopt de staatssecretaris tegemoet te komen aan consumenten die door de verkoop van hun woning schulden hebben opgelopen. Uiteindelijk is het wel verstandig voor u gebruik gaat maken van deze uitzondering om eerst eens advies aan te vragen bij een financieel adviseur, want vaak leveren juist de laatste jaren van een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), Spaarrekening Eigen Woning (SEW) en het Beleggingsrecht Eigen Woning (BEW) het hoogste rendement.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.