Hypotheeknieuws

Verlenging verhoging NHG.

De tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie moet worden voortgezet. Tenminste dat vindt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning. Dit is de stichting die de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt. Ook Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) lijkt een voorstander te zijn van dit initiatief.
De Nationale Hypotheek Garantie is de naam van de garantie die u onder bepaalde voorwaarden kunt krijgen als u een hypotheek afsluit voor de koop of verbouwing van een eigen woning. Deze NHG houdt in dat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning onder bepaalde voorwaarden garant staat voor de hypotheek als de geldnemer niet meer in staat is om de hypotheekaflossing te betalen.
In ruil voor deze Nationale Hypotheek Garantie betaalt de geldnemer wel een eenmalige borgtochtprovisie. De bank is in het geval van een onder NHG afgesloten hypotheek altijd zeker dat het zijn geld weer terug krijgt. Dit is de reden dat banken een lagere rente aanbieden bij NHG hypotheken.
NHG kon voorheen worden afgesloten tot maximaal € 265.000,- maar is met ingang van 17 september 2009 tijdelijk verhoogd naar € 350.000. Deze tijdelijke verhoging lijkt echter aan het einde van dit jaar (2010) weer af te lopen waardoor de maximale NHG weer zou terugvallen naar € 265.000. Verschillende bronnen geven aan dat dit wel eens funest zou kunnen zijn voor de toch al zo moeizaam draaiende huizenmarkt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat in circa 12 procent van het totaal aantal met NHG verstrekte hypotheken, deze niet onder NHG hadden kunnen worden afgesloten zonder de tijdelijke verhoging.
De Stichting Waarborgfonds Eigen Woning zal het nieuw te vormen kabinet vragen om deze tijdelijke verhoging van de NHG nog minimaal met 1 jaar te verlengen zodat het ook in 2011 nog mogelijk is om van deze verhoging gebruik te maken.

hypotheek berekenen 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.