Senioren hypotheken

De Senioren hypotheek.

Het concept van de seniorenhypotheek draait allemaal om de overwaarde van uw woning. Met overwaarde wordt bedoeld het verschil tussen de waarde van uw woning en de nog lopende hypotheek/hypotheken op uw woning.
Bij een seniorenhypotheek wordt er een nieuwe hypotheek afgesloten die maximaal het bedrag van de executiewaarde van uw woning bedraagt.
Het geld bedrag dat dan overblijft wordt verdeeld in 2 delen, namelijk:
1. Een deel wordt gestort in een gegarandeerde Direct Ingaande Lijfrente.
2. Een deel krijgt u zelf in handen.
Het 1e deel keert elke maand een gegarandeerd bedrag uit tot maximaal uw 85e jaar, om de nieuwe hypotheek mee te betalen. Het 2e deel krijgt u zelf in handen en kunt u naar eigen inzicht besteden.
Een senioren hypotheek is eigenlijk één van de meer innovatieve hypotheek producten die er momenteel op de markt zijn. Toch kent de seniorenhypotheek nog wel wat haken en ogen. Er wordt namelijk een nieuwe hypotheek afgesloten en ingeruild voor een direct ingaande lijfrente en, met alle eerbied, een klap met geld.
Deze hypotheekvorm lijkt een mooi product voor een ieder die aan alle voorwaarden voldoet en zijn/haar pensioen wil aanvullen met een vrij besteedbaar geldbedrag dat vrijkomt door de huidige overwaarde. Toch bestaan er grote verschillen tussen de verschillende aanbieders van de seniorenhypotheek. De seniorenhypotheek bestaat eigenlijk ook uit verschillende producten, namelijk. een nieuwe hypotheek en een direct ingaande lijrente. Dit zijn twee producten waar verschillende voorwaarden voor kunnen gelden. Wij hebben een aantal seniorenhypotheken en aanbieders van seniorenhypotheken met elkaar vergeleken. De verschillen tussen deze verschillende hypotheken en aanbieders zijn aanmerkelijk. Aan de hand van onze vergelijking hebben wij onze conclusies getrokken en getracht een aantal nuttige tips voor u op te stellen, die u wellicht kunnen helpen bij uw keuze voor de voor u beste seniorenhypotheek.

hypotheek berekenenSeniorenhypotheek Tips.

 • Komt u in aanmerking voor een seniorenhypotheek?
  Eigenlijk is de seniorenhypotheek een hypotheekproduct dat kan worden afgesloten door iedere gepensioneerde woningeigenaar. Dit komt omdat de seniorenhypotheek is gebaseerd op de overwaarde van uw woning. U moet dus wel overwaarde op uw woning hebben. Vaak is er zelfs ook geen medische keuring nodig. De seniorenhypotheek is dus erg toegankelijk.
 • Vraag meerdere offertes op bij verschillende instellingen.
  Aangezien er grote verschillen kunnen ontstaan tussen de diverse aanbieders van seniorenhypotheken is het verstandig om ook meerdere hypotheek offertes te laten doen. Meestal is dit al eenvoudig mogelijk via het internet en er zijn over het algemeen ook geen kosten aan verbonden. Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u ook beter bepalen wat er allemaal speelt op het gebied van de seniorenhypotheek, welke rentepercentages er gerekend worden etc. etc.. Dit geeft u uiteindelijk weer een sterkere positie bij een eventuele hypotheek onderhandeling
 • Vergelijk seniorenhypotheek offertes.
  Aangezien een seniorenhypotheek eigenlijk een gecombineerd product is van een nieuwe hypotheek (met daarbij behorende opties in looptijden en verschillen in rente) en een direct ingaande lijfrente waar over het algemeen ook kosten aan verbonden zijn, is het soms lastig om deze offertes goed met elkaar te vergelijken. Toch is het wel verstandig om hier tijd in te steken. Vergelijk de seniorenhypotheek bijvoorbeeld niet alleen op basis van aangeboden rente maar juist op basis van effectieve rente. In de effectieve rente zitten namelijk ook nog kosten verwerkt als provisies etc.. Als u er zelf niet uitkomt laat u dan vooral goed voorlichten door een specialist, het gaat immers om uw financiele toekomst.
 • Seniorenhypotheek en aflossing.
  Bij een seniorenhypotheek betaalt u alleen de rente en dus niet de aflossing. De schuld die is ontstaan door het afsluiten van de seniorenhypotheek wordt betaald uit de opbrengst van het onroerend goed uit de verkoop. Dit kan gebeuren na voortijdige beëindiging of na overlijden van de langstlevende partner.
 • Wat gebeurt er als u ouder wordt dan 85 jaar?.
  Een deel van de seniorenhypotheek is gestort in een direct ingaande lijfrente die uitkeert tot uw 85-ste levensjaar. Mocht u nou 85 jaar of ouder worden en nog steeds in uw eigen woning willen blijven wonen, dan is het mogelijk om bijvoorbeeld opnieuw, door middel van een koopsom, een direct ingaande lijfrente kopen die dan levenslang geldt. Deze heeft tot doel om de netto hypotheekrente te betalen. Dit betekent eigenlijk dat u op uw 85-ste nog wel over enig kapitaal moet kunnen beschikken. Toch is het meestal niet nodig om dit op voorhand al te regelen, maar wel iets om te overdenken en rekening mee te houden.

Seniorenhypotheek berekenen.

Wilt u graag eens weten wat er in uw persoonlijke situatie allemaal mogelijk is op het gebied van seniorenhypotheken, of wilt u eens uw maximale seniorenhypotheek laten berekenen? Vul dan dit formulier in en laat u vrijblijvend en deskundig voorlichten door een onafhankelijke hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in seniorenhypotheken.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.