Spaar hypotheken

De Spaarhypotheek.

De spaarhypotheek is misschien wel de meest bekende hypotheek in Nederland. Het concept is ook duidelijk en de spaarhypotheek biedt veel zekerheid en duidelijkheid.
De spaarhypotheek bestaat eigenlijk uit een hypothecaire geldlening en een gemengde levensverzekering. Het hypotheekdeel zorgt er uiteraard voor dat het onderpand wordt gefinancierd en de gemengde levensverzekering zorgt ervoor dat de financiering weer wordt afgelost.
Een gemengde levensverzekering betekent eigenlijk dat de verzekering bij zowel leven als overlijden uitkeert. De levensverzekering keert dus altijd uit en met deze uitkering wordt uiteindelijk de spaarhypotheek afgelost.
De spaarhypotheek is ook een fiscaal gunstig product. De betaalde rente kan in principe worden afgetrokken van de belasting en het gespaarde vermogen zit in een levensverzekering. Hierdoor kan de polis worden gezien als een Kapitaalverzekering Eigen Woning, ook wel afgekort tot KEW, waardoor er over het opgebouwde vermogen geen vermogens rendementsheffing betaald hoeft te worden.
Klink allemaal bijna te mooi voor woorden, maar dat zijn waarschijnlijk wel de redenen dat de spaarhypotheek nog steeds zo populair is. Eigenlijk bieden ook alle hypotheekverstrekkers wel een spaarhypotheek aan. Dit heeft als grote voordeel dat er een behoorlijke concurrentie is op het gebied van spaarhypotheken.
We hebben een groot aantal spaarhypotheken met elkaar vergeleken, zodat ook u straks de voordeligste spaarhypotheek kunt vinden. Aan de hand van onze vergelijking hebben we geconstateerd dat er nog grote verschillen tussen de verschillende spaarhypotheken kunnen bestaan. Dan hebben we het niet alleen over grote verschillen tussen de hypotheekrente maar ook in andere voorwaarden zoals de premie voor de levensverzekering. Aan de hand van onze vergelijking hebben wij een aantal handige tips opgesteld waar u straks uw voordeel mee kunt doen. Hiermee hopen wij u te kunnen helpen in uw zoektocht naar de beste en goedkoopste spaarhypotheek. Lees ze eens rustig door en maak er gebruik van.

hypotheek berekenenSpaarhypotheek Tips.

 • Vraag meerdere hypotheekoffertes op.
  Zoals bij eigenlijk iedere hypotheekvorm is het ook bij een spaarhypotheek belangrijk om meerdere offertes op te vragen. Als u meerdere spaarhypotheek offertes opvraagt kunt u zelf zien wat er allemaal speelt op de hypotheekmarkt, welke rente percentages er gelden voor de verschillende looptijden en welke andere kosten er nog bij een spaar hypotheek komen kijken. Natuurlijk kunt u ook een offerte vragen bij uw huisbank of verzekeraar maar kijk ook eens verder. De verschillen zullen u verbazen. Vergeet niet een offerte is gratis en een te dure spaarhypotheek kan u veel geld kosten.
 • Vergelijk verschillende spaarhypotheekoffertes.
  Nu u meerdere offertes in handen heeft kunt u ze ook eens naast elkaar leggen. U zult zien dat er aanzienlijke verschillen kunnen optreden. Bij het vergelijken is het belangrijk om gelijke producten met elkaar te vergelijken. Denk hierbij aan looptijd en premies voor de spaarpolis. Ook is het verstandig om niet alleen de aangeboden rente te vergelijken maar juist te letten op de effectieve rente. In de effectieve rente zitten namelijk ook nog de kosten als bijvoorbeeld afsluitprovisie verwerkt.
 • Combineren.
  De spaarhypotheek geeft veel zekerheid. U bent er namelijk zeker van dat u aan het einde van de looptijd ook daadwerkelijk uw spaarhypotheek heeft afgelost. Daar zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden. Zowel de te betalen premie voor de uiteindelijke aflossing, als eventuele extra dekkingen zoals een dekking op bijvoorbeeld beide levens kunnen de netto lasten aardig opdrijven. Vaak is de aanschaf van een koopwoning al duur genoeg en kunnen deze extra lasten er voor zorgen dat een spaarhypotheek niet haalbaar is. Daarom worden spaarhypotheken regelmatig gecombineerd met bijvoorbeeld een aflossingsvrij deel. Dit betekent wel dat u aan het einde van de looptijd niet de gehele hypotheekschuld heeft afgelost. Hier zou u nog iets aan kunnen veranderen door bijvoorbeeld het aflossingsvrije gedeelte later af te dekken met behulp van eigen vermogen of bijvoorbeeld een product als banksparen.
 • Rentedempende werking spaarhypotheek.
  Het gespaarde vermogen in de spaarhypotheek polis krijgt een gegarandeerd rendement dat gelijk is aan de hypotheekrente die wordt betaald. Als u bijvoorbeeld 5% rente betaald over uw spaarhypotheek dan is het rendement op de spaarpolis ook 5%. Dit betekent eigenlijk dat als u meer rente moet gaan betalen de premie voor de spaarverzekering zal dalen en als de hypotheekrente daalt de premie voor de spaarverzekering zal stijgen. Dit wordt ook wel de rentedempende werking van een spaarhypotheek genoemd.
  Vaak zullen toch, wanneer de te betalen rente daalt en de te betalen premie dus stijgt, de netto lasten afnemen. Dit is echter niet altijd het geval. Zeker bij oudere spaarpolissen betekent een lagere rente ook een lager rendement. Dit kan betekenen dat de premiebetaling fors zal stijgen waardoor de netto lasten ook kunnen stijgen. Een goede manier om dit te voorkomen is dat u bij een oudere spaarpolissen op uw spaarhypotheek kiest voor een langere rentevaste periode. Hierdoor kunt u de rente laten stijgen en dus de premie laten dalen, waardoor de netto lasten ook kunnen dalen. Let wel dit geldt eigenlijk alleen voor oudere polissen en laat u zich in dat geval goed voorrekenen voor een besluit neemt.
 • Maak gebruik van acties.
  Aangezien er zeer veel hypotheekverstrekkers zijn die een spaarhypotheek aanbieden, zijn er altijd wel een aantal speciale acties en aanbiedingen. Met name tijdelijke renteverlagingen of besparingen op de kosten als afsluitprovisie e.d. komen regelmatig voor. Dit wordt vaak veroorzaakt omdat een bepaalde hypotheekaanbieder zijn aandeel in de hypotheekmarkt wil vergroten of een bepaalde target wil halen. Maak gebruik van deze acties. Blijf echter natuurlijk wel de hypotheekrente vergelijken met andere aanbieders. Een actie is mooi maar mag natuurlijk niet ten koste gaan van de rente.

Spaarhypotheek berekenen.

Wilt u graag eens uw maximale spaarhypotheek berekenen of wilt u gewoon meer informatie over de spaarhypotheken ontvangen? Laat u dan eens vrijblijvend voorlichten door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een aantal hypotheekadviseurs kunnen u direct al online via hun eigen website verder helpen en zullen zij voor het eerste gesprek of kennismakingsgesprek ook geen kosten in rekening brengen.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale hypotheek site .nl. Voor gebruik lees Disclaimer.